LAIMINGIAUSIAS ŽMOGUS ŽEMĖJE – Eddie Jaku

Tiesą sakant, tikėjausi daugiau atsiminimų, nes jų tikrai buvo ne kažką. Rašant knygą, autoriui jau buvo 100 metų, tad nenuostabu, kad daugelis įvykių išblėsta ir yra pamirštami. Bet išties džiugu, kad iškentėjęs nemažai sunkumų, jis nugyveno prasmingą gyvenimą ir sulaukė tokio garbaus amžiaus.

O grįžtant prie atsiminimų, knygoje trumpai paminėta Buchenvaldo, Aušvico koncentracijos stovyklos, Krištolinė naktis, Diunkerko evakuacija, mirties angelas – daktaras Mengelė, Kanada, krematoriumo susprogdinimas, Zyklon B dujos, kava su bromidu ir Mirties maršas.

Skaitydama pagalvojau, jog kai kurie žmonės turi stipresnį gerumo geną nei kiti. O kai kurie atvirkščiai – blogio geną. Eddie Jaku neabejotinai priklauso pirmajai kategorijai. Šioje knygoje jaučiasi jo paprastumas, šiluma, vidinė stiprybė, džiaugsmas ir meilė gyvenimui.

Manau, kad ši knyga – mėgstantiems įkvepiančias ir prasmingas knygas. Laimingiausią žmogų pasaulyje“ galima apibūdinti kaip lengvą biografinio, atsiminimų ir motyvacinio žanro mišinį. Beje, knygos autorius mirė 2021 m. spalio 12, sulaukęs 101 metų.

P. S. Peržiūrėjau jo kalbą, kurią jis pasakė TEDxSydney 2019 m., labai paprasta, bet palietė širdį ❤️

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.